Event box

Støtte til internationale studerende og kollegaer fra biblioteksansatte

Indblik i interkulturelle kompetencer og arbejde på engelsk

Formålet:

Denne indledende workshop har til formål at introducerer nogle muligheder, for at biblioteksansatte kan dele og gennemgå interkulturelle emner og samtidig udvikle deres engelske færdigheder. Under workshoppen vil vi dele og gennemgå praksisser og processer indenfor emnet og herudfra udvikle en tjekliste for interkulturelle opmærksomhedspunkter og processer på SDUB; og opnå mere øvelse og fortrolighed ved at gøre det på engelsk. Workshoppen vil være interaktiv og på engelsk og dansk.

Forberedelse til sessionen

Deltagerne kan sende en mail til Donna dhu@sdu.dk med et PPT slide med en introduktion, på engelsk eller dansk, med deres rolle og ansvar på SDUB, der vil her blive udfærdiget en skabelon og model eller have forberedt en introduktion til at dele deres roller på SDUB. I starten af den indledende workshop, vil deltagerne fremlægge en et-minuts introduktion af deres rolle som biblioteksansatte, mens deres dias vil blive vist i baggrunden. Deltagere med samme rolle er velkomne til at introducere sig selv i en gruppe.

Gennem workshoppen vil deltagerne blive inviteret til at udveksle erfaringer og diskutere jobsituationer, hvor det er nødvendigt at bruge engelsk og/eller interkulturel forståelse. Hensigten med denne øvelse er at udveksle eksempler på interkulturelle opmærksomhedspunkter og engelsk sprogbrug og diskutere udfordringer og muligheder gennem sådanne samspil.

Dette vil foregå i Philoteket på Campusvej.

 

Program:

10.00 - 10.10 Velkomst og overblik af workshoppen - Nina og Donna

10.10 - 10.30 Individuelle og gruppe introduktioner til roller på biblioteket

10.30 - 11.00 Engelskprogram for SDU kollegaer - Nina

11.00 - 11.10 Pause

11.10 - 11.40 Interkulturelle Kompetencer - Donna

11.40 - 12.10 Frokost

12.10 - 12.55 Del og diskuter eksempler på interkulturelle praksisser og engelsk brug - Nina (Donna)

12.55 - 13.05 Pause

13.05 - 13.30 Interkulturelt informerede sprog, danske normer og øvrige kulturelle normer, og hvordan de engelsk sproglige workshops vil foregå - Nina

13.30 - 14.00 Hvad er det næste skridt? Identificering af behov – Donna and Nina

 

Workshopledernes baggrunde:

Nina Chatelain, cand. mag. engelsk, underviser i SDUs engelskundervisningsprogram for VIPer, og er bedømmer i SDU’s engelsk certificeringsprogram ”Teaching in English at SDU”. Engelskundervisning for VIPer er et en-til-en skræddersyet kursusforløb for alle akademiske medarbejdere, inklusiv ph.d. studerende. Du kan læse mere om programmet http://cuu.sdu.dk/?catid=8&eventid=3494.

Donna Hurford, ph.d. er specialkonsulent i SDUUP og er specialiseret indenfor ’internationalising the curriculum’ (ITC) og i at udvikle interkulturelle kompetencer. Du kan læse mere om ITC projekter på SDU her http://itc.sdu.dk/ og blive klogere på hvordan vi kan adressere ubevidste fordomme her http://unlimited.sdu.dk/ Donna er også bedømmer i SDU’s engelsk certificeringsprogram ”Teaching in English at SDU”.

Date:
Thursday, Nov 22nd 2018
Time:
10:00 - 14:00
Location:
Philoteket, Campusvej
Campus:
Odense
Categories:
  For employees     In English  
Registration has closed.

Event Organizer

Najmeh Shaghaei

More events like this...