Event box

Støtte til internationale studerende og kollegaer fra biblioteksansatte

Indblik i interkulturelle kompetencer og arbejde på engelsk

Formålet:

Denne indledende workshop har til formål at introducere nogle muligheder, for at biblioteksansatte kan dele og gennemgå interkulturelle emner og samtidig udvikle deres engelske færdigheder. Under workshoppen vil vi dele og gennemgå praksisser og processer indenfor emnet og herudfra udvikle en tjekliste.

Dette vil foregå i Philoteket på Campusvej. Formålet med workshoppen er at skabe en dialog på engelsk, for at øge den enkeltes selvtillid og få mere erfaring i det engelske sprog, via interkulturelle emner.

 

Program:

10.00 - 10.10 Velkomst og overblik af workshoppen

10.10 - 10.30 Individuelle og gruppe introduktioner til roller på biblioteket

10.30 - 11.00 Engelskprogram for SDU kollegaer

11.00 - 11.20 Pause

11.20 - 12.00 Interkulturelle Kompetencer - Donna

12.00 - 12.30 Frokost

12.30 - 13.30 Mini-undervisning på engelsk eller for at dele interkulturelle praksisser

13.30 - 13.40 Pause

13.40 - 14.00 Interkulturelt informerede sprog, danske normer og øvrige kulturelle normer, og hvordan de engelsk sproglige workshops vil foregå - Nina

14.00 - 14.30 Hvad er det næste skridt? Identificering af behov – Donna and Nina

 

Forberedelse til sessionen:

Deltagerne kan sende en mail til Donna med et PPT dias, med en engelsk introduktion af deres rolle og ansvar på SDU’s biblioteker. Der vil blive stillet en skabelon og et eksemplar til rådighed. I starten af den indledende workshop, vil deltagerne fremlægge en et-minuts introduktion af deres rolle som bibliotekar, mens deres dias vil blive vist i baggrunden. Deltagere med samme rolle er velkomne til at introducere sig selv i en gruppe.

I løbet af workshoppen får deltagerne mulighed for at forberede en individuel ”mini-undervisning” på engelsk, i grupper af tre. ”Mini-undervisningen” kan tilrettelægges ud fra et selvvalgt emne, som er relateret til deltagerens rolle som biblioteksansatte. Oplægget må højst vare 10 minutter. Formålet med denne øvelse er at dele jeres eksempler på interkulturelle praksisser, og for at diskutere både udfordringerne og mulighederne i løbet af interkulturelle undervisningstimer på biblioteket.

I løbet af mini-undervisning sessionen, får kollegaer der ikke har en undervisningsrolle mulighed for at dele eksempler fra deres egne interkulturelle praksisser og for at diskutere de udfordringer og muligheder, der kan opstås i løbet af interkulturelle interaktioner.

 

Workshopledernes baggrunde:

Nina Chatelain, cand. mag. engelsk, underviser i SDUs engelskundervisningsprogram for VIPer, og er bedømmer i SDU’s engelsk certificeringsprogram ”Teaching in English at SDU”. Engelskundervisning for VIPer er et en-til-en skræddersyet kursusforløb for alle akademiske medarbejdere, inklusiv ph.d. studerende. Du kan læse mere om programmet http://cuu.sdu.dk/?catid=8&eventid=3494.

Donna Hurford, ph.d. er specialkonsulent i SDUUP og er specialiseret indenfor ’internationalising the curriculum’ (ITC) og i at udvikle interkulturelle kompetencer. Du kan læse mere om ITC projekter på SDU her http://itc.sdu.dk/ og blive klogere på hvordan vi kan adressere ubevidste fordomme her http://unlimited.sdu.dk/ Donna er også bedømmer i SDU’s engelsk certificeringsprogram ”Teaching in English at SDU”.

Date:
Thursday, Nov 22nd 2018
Time:
10:00 - 14:30
Location:
Philoteket, Campusvej
Campus:
Odense
Categories:
  In English  

Event Organizer

Najmeh Shaghaei

More events like this...